familie Knops Ik Vertrek

 Familie Knops van Villa Naranja

Ons verhaal

Wij zijn Mascha en René Knops en wonen met onze kinderen sinds augustus 2019 in het plaatsje Coín, Málaga in Zuid-Spanje.


In het voorjaar van 2021 werd ons avontuur uitgezonden in het programma

"IK VERTREK" waar we aan hebben deelgenomen.


Je kent het wel, ieder seizoen voor de buis verlekkerd kijken naar al die gezinnen die zomaar Nederland verlaten. Elke keer dachten wij ook: "Waarom doen wij dat niet?" Lang bleef het bij mijmeren maar op een gegeven moment werd er toch een zaadje geplant en wilden we ongeveer binnen 5 tot 10 jaar vertrekken. Eenmaal gezaaid groeide het zaadje zó snel, dat het meerjarenplan ineens recht voor onze neus lag! We gingen emigreren naar Andalusië!


Het team van "IK VERTREK" stond aan onze zijde om alles vast te leggen zodat we later een mooi document zouden hebben voor onze kinderen. Wat een avontuur!


We vertrokken in de zomer van 2019 met onze 2 tienermeiden van 17 en 13 jaar (2019) en onze labrador Nola (6) om samen als gezin het avontuur aan te gaan. We verkochten ons huis, we droegen Muziekschool DEPIANO over aan een collega en Mascha zegde haar baan bij het Mgr. Frencken College op. Na afscheid genomen te hebben van onze geliefde ouders en dierbare vrienden, vertrokken we met een volgeladen auto aan ons nieuwe avontuur. We maakten er meteen een reizende vakantie van en stopten in Barcelona om onze Spaanse vrienden te bezoeken, in Valencia om vakantie te vieren en kwamen nog op diverse plekken hier aan de kust omdat we helaas nog geen sleutels hadden (kijk naar de uitzending ;)).


Ons thuis werd uiteindelijk "Villa Naranja" en ligt in het grote bergdorp Coín binnen de gemeente Málaga in Andalusië.


Onze villa ligt in een prachtige vallei omgeven door bergen met prachtige vergezichten en toch binnen 30 minuten van de kust met zijn stranden en de grote stad Málaga! De ideale plek waar je alles binnen 5 minuten binnen handbereik hebt zoals winkels, barretjes, goedkope restaurants, de bergen met uitgestippelde wandelroutes, mountainbike paden en prachtige wegen voor op de racefiets. Maar ook de beroemde Caminito del Rey (het Koningspad hoog boven tussen een kloof) en het beroemde witte Spaanse dorpje Mijas Pueblo liggen praktisch om de hoek.


De beroemde steden zoals Sevilla, Córdoba, Ronda, Gibraltar en Gránada én de Sierra Nevada zijn binnen 2 uur te bereiken met auto of trein. Alle kustplaatsen van onze beroemde Costa del Sol liggen door onze centrale ligging nooit verder van 30 minuten van ons vandaan, wélke je ook wilt bezoeken. Van Málaga tot aan Marbella, van Torremolinos tot aan Fuengirola. Ook de kleinere intieme kustplaatsjes zoals La Cala de Mijas en Nerja zijn met gemak te bereiken


Het eerste jaar (2019-2020) was een gek jaar met een moeilijke overdracht, overstromingen en uitgestelde verbouwingen door het corona virus. Even hebben we gedacht dat het emigreren misschien toch geen goed idee was maar we bleven samen sterk en positief. Gelukkig ging het online bedrijf van René:  PianolesvanRene.nl steeds beter lopen zodat we zonder de verhuur toch konden blijven genieten van de Spaanse zon.


We hebben de villa en het appartement verbouwd en verhuren vanaf seizoen 2021 ons appartement voor 2 personen en onze gehele "Villa Naranja" voor 6 personen verhuren we in de zomermaanden als we met ons gezin reizen door Europa. 


Natuurlijk ontstaan er ook nieuwe plannen gedurende een emigratie proces. Zo hebben we sinds seizoen 2021 een extra kust appartement (4-6 personen) te huur en bieden we "Bijzondere vakanties in Andalusië" aan met diverse activiteiten. Kijk voor een beschrijving hiervan hieronder. 


"Villa Naranja" is een echt thuis geworden waar we voorlopig van blijven genieten. Hoe de toekomst loopt weten we niet en hoeven we ook niet te weten, we laten het lekker op ons afkomen en genieten van elke mooie dag.


Want geniet van het leven, je hebt er maar één!


Warme groet,

Mascha en René

Zoë en Sari


Nieuwsgierig en zin om ons te bezoeken?

Klik dan hieronder om de vakantiewoningen te bekijken. 

Onze diensten

Kust appartement Cala de Mijas

Verhuur van vakantiewoningen

Op dit moment hebben we 2 appartementen en 1 villa in de verhuur.

We hebben keuze uit woningen in het binnenland in een prachtige vallei op slechts 30 min. van de kust en een luxe appartement aan de kust op loopafstand (max 15 min.)

Binnenkort hopen we jullie te verblijden met nóg een kust appartement. Kies jouw vakantiewoning!

Begeleide wandelingen

Bijzondere vakanties in Andalusië

Naast de reguliere vakantieverhuur van onze vakantiewoningen bieden wij ook "Bijzondere vakanties" aan zoals onder anderen:

-Fietsvakanties

-Wandelvakanties met begeleiding

-Kookworkshop / coaching

-Wandel coaching

-Verdiepingsvakantie voor vriendinnen / koppels

Piano masterclasses

Piano masterclasses van PianolesvanRene.nl

Onze piano cursisten van PianolesvanRene.nl kunnen tegen een scherp tarief een aantal dagen of een week lang masterclasses krijgen op de locatie in Spanje.

Een op een les van René zelf.

Uiteraard afgewisseld met uitjes en indien gewenst gecombineerd met ontbijt en lunch. Niet cursisten zijn ook welkom, vraag naar de voorwaarden.